potrzebne:
- 2 kotlety schabowe z kury kupne lub pozostałe z obiadu
- kapusta pekińska (mała główka)
- 3 ogórki kiszone
- paczka zupki chińskiej Vifon (makaron tej firmy jest najlepszy do sałatek)
- papryka czerwona
- majonez
- sól
- pieprz
wykonanie:
- schaby kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy na patelnię z niewielką ilością tłuszczu
- w między wyjmujemy makaron, posypujemy dodaną przyprawą i zalewamy gorącą wodą
- następnie kroimy kapustę oraz ogórki i paprykę
- wszystko wrzucamy do miski
- dorzucamy mięso oraz "zrobiony" makaron
- dodajemy około 2 łyżek majonezu
- doprawiamy solą i pieprzem do smaku
- mieszamy
* w wersji light zamiast majonezu możemy użyć jogurtu
* jeżeli nie mamy kotletów możemy dodać pokrojoną w kostkę i upieczoną świeżą pierś z kurczaka
* papryki możemy użyć dowolnego koloru - mnie się akurat podoba kolorystycznie ta :)
hmm nie wiem gdzie kura ma schab, no ale ok......
OdpowiedzUsuń