potrzebne:
- 2 dojrzałe figi
- opakowanie sera Mascarpone (polecam z Biedronki :P)
- 4 łyżki cukru trzcinowego (może być brązowy)
- 2 żółtka
wykonanie:
- w misce miksujemy żółtka z cukrem na gładką masę
- dodajemy całe opakowanie serka
- mieszamy aż zrobi się jednolita masa
- przekładamy masę do kokilek
- figi przekrawamy na pół
- wkładamy na środek kremu dociskając
(tutaj komentarz - możemy już jeść, bo w takiej wersji też jest pyszne)
- posypujemy delikatnie cukrem
- wstawiamy do piekarnika ustawionego na 140 stopni na 10 minut
- po 10 minutach wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia
- jak wystygnie wstawiamy do lodówki na około 2h
- jemy ;)
jeżeli ktoś nie lubi fig, bądź ich nie ma to mogą być każde inne owoce
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz